Over ons

Seizoensmagazine
Naar buiten! is een seizoensmagazine vol tips om naar buiten te gaan. Ontdekken, genieten en proeven in Brabant.

In mei 2017 verscheen de eerste editie, voorjaar/zomer 2017: met Bijzondere Boeren, Te gekke Tuinen, Echte Expedities, een Naar buiten!-kalender en tips over mooie locaties om buiten te spelen, te kijken, te proeven en te genieten.
In het najaar van 2017 de tweede. Ditmaal met streekproducten en gastronomisch erfgoed in de spotlights. Beide edities hadden een oplage van 10.0000 stuks en werden verspreid naar 'groene' basisscholen, lokale horeca en winkels, De Bibliotheek Midden-Brabant, Natuurmuseum Brabant, de Natuurpoorten en via de adverteerders zelf.

In april 2018 verschijnt de derde editie. De oplage is verhoogd naar 15.000 stuks en wordt alleen naar basisscholen in de gemeente Tilburg verspreid. Buro DuPro zette een samenwerking op om kinderen, ouders en leerkrachten op een leuke manier te vertellen over natuur en een gezonde eetcultuur. 

 

Online
Naar buiten! vind je natuurlijk ook online:
* Je vindt alle Naar buiten! locaties op onze Naar buiten!013-kaart
* en op social media:

Initiatiefnemers
Naar buiten! is ontstaan vanuit de gedachte van st. OpGroeneVoet te Tilburg: OpGroeneVoet is een stichting die op goede voet samen-werkt aan projecten die bijdragen aan een bewuste levensstijl en de positieve gevolgen daarvan: groener, mondialer en socialer. De eerste twee Naar buiten! 013 magazines werden uitgevoerd door Janneke de Vries, van Buro DuPro en Yvette van Kempen, van InBeeld visual concepting, beide gevestigd in Tilburg.
Ieder vanuit onze eigen visie en ambitie.

Yvette: "Van nature leg ik overal en altijd gevraagd en ongevraagd verbindingen.Wars van structuur, maar een fan van overzicht en keuzevrijheid en een flinke dosis creativiteit, gaf de juiste impuls om de afgelopen 10 jaar aan verschillende regiomagazines vorm te geven. Mijn ambities om alles delen en communiceren naar anderen kan ik kwijt in zowel het magazine als in de online activiteiten van Naar buiten! Op mijn wensenlijstje staat nog een online 'Brabantse vakantie-SPECIAL'. Mijn motivatie is om iedereen, jong & oud, Brabander, Nederlander of toerist/recreant te laten zien wat Brabant te bieden heeft aan duurzame, groene en bewust activiteiten, locaties, recepten, producenten en talenten!"

Janneke: "Al enkele jaren ben ik als sociaal ondernemer bezig met 'Duurzame Projecten': Waarbij duurzaam zowel 'goed voor de omgeving' als 'met structurele invloed' kan betekenen. Erg leuk vind ik het opzetten van burgerparticipatie programma's t.b.v. stedelijke vergroening om mensen te inspireren en motiveren ook zelf aan de slag te gaan. Daarbij is het ook heel nuttig dat we als 'nieuwe' ondernemers samenwerken en onze visies delen. Heel graag draag ik bij aan het prominenter visualiseren van mensen en initiatieven die bijdragen aan ' de Green Lifestyle' ( in het Nederlands klinkt dat toch anders) en dat dat de manier waarop wij met natuur in al haar aspecten omgaan ook onderdeel is van onze cultuur!"

Waar kun je ons van kennen?
2017-nu         BlauweTuinen Tilburg
2017               Voorjaarsfestival 'Blije Bijen & Vrolijke Vogels'
2016-nu       
Groen013
2015-2016   
Schonste Stròtjes van Tilburg
2015-nu       
Stichting OpGroeneVoet
2014-2015   
Stadse boeren Tilburg en community map
2012              
Dag van de Stadslandbouw Tilburg en Bewust Leven magazine